Om konflyktlinjer

mao 'gör det bättre själv då'

”För en undervegetation av meningslöst pseudoanonymt bloggande styrt av Günther Anders förhoppning om en kombination av metafysik och journalistik! Till spottets och gycklets lov samt fåglarnas ära! I den marianska spekulationens tjänst och i försvinnandets namn!” (Tillfällighetsskrivande om Konflyktlinjer)

Konflyktlinjer är ett sätt att tvinga mig själv att försöka tänka tankar ett, två, tre steg längre och formulera dem innan de försvinner eller omvandlas till något helt eller delvis annorlunda. Eftersom Konflyktlinjer är en del av nätets offentlighet är ambitionen även att tänka tillsammans med er andra och bidra till ett större samtal. Såtillvida är bloggen också något av ett idéarkiv över mina försök att koppla upp mig med vårt gemensamma utforskande och tänkande.

E-post: konflyktlinjer@gmail.com

14 kommentarer

 1. SvSt · augusti 2, 2016

  Du har skrivit om Unheimlich och Trollvinter. Det är ett spännande tema som jag skrivit en uppsats om: http://libris.kb.se/bib/14720705?vw=full

  • konflyktlinjer · augusti 9, 2016

   Roligt att forskningen om Mumintrollen och Tove Janssons litteratur fortsätter!

 2. sdfiifsdmifdsm · april 23, 2020

  skriv mer!

 3. konflyktlinjer · april 24, 2020

  Om vadå?

 4. konflyktlinjer · april 27, 2020

  Tack för kommentarer och tips! Jag gör vad jag kan för att försöka tänka bortom realkapitalismen. Den senaste tiden har det främst skett genom att läsa och skriva om hur städer har fungerat i förflutna civilisationer. Framåt sommaren har jag och några kamrater en ambition att börja diskutera och skissera texter om kapitalismens första och andra natur. Eftersom jag ständigt och desperat letar efter flyktlinjer ur kapitalets elände så kommer nog att finnas med en sådan aspekt även där. Fortsättning följer!

  • sdfiifsdmifdsm · maj 5, 2020

   Med första och andra, åsyftar du det skifte i maktregim vilket Byung-Chul Han, skisserat i Psychopolitics vilket han placerar i 80-talets skifte från den mer punitativa till den mer affirmativa s.29?
   Eller någon form av skifte mellan tiden post krutkrigen till eran sedan Indust. rev 1?
   Eller är den enkla distinktion mellan Adornos naturaliserande ”tauchgesellschaft” och en mer materialistisk syn?
   Eller är det bara så att jag inte har läst D&G med dess tjusiga rhizom et.c os.v uz.w och trevar i mörkret likt en vettskrämd liberal som skriker corporatism för att den lyckats se ett par ting vilka orsakad en lätt kognitiv dissonans.

   Du & några kamrater råkar inte vara situerade i ”nationens” moderathub#1? Vid ett affirmativt svar gentemot detta svarar jag lyriskt med en e-postadress vilken inte är resultatet av mer eller mindre slumpmässiga knapptryck på mitt stackars tangentbord.

 5. konflyktlinjer · maj 5, 2020

  Nä, alltså med första och andra natur avses här att människan bor på den ekologiska enheten jorden och att kapitalismen för människan framstår som en andra natur – eller kapitalistisk realism med andra ord.

 6. konflyktlinjer · maj 5, 2020

  Vad är >>”nationens” moderathub#1<<?

  • sdfiifsdmifdsm · maj 5, 2020

   Bölden vi kallar sthlm

   Men ja då förstår jag dig, så då ligger det i vilket fall som helst väldigt nära så som jag i alla fall förstått Adornos koncept av pseudo(naturen) i kontrast till en ”mer materialistisk” aka, bara helt ”självklar” anknytning till planetära gränser etc.

 7. Novi god · maj 6, 2020

  >Anledningen är att vänstern alltid säger sig ta de svagas parti, men ändå gör man inte det.
  Implying att något ”politiskt” parti är fullt med Thorbjörn Tännsjöar med instrumentella ”effektiv”-”altruistiska” ambitioner.

  Vidare är ansatsen defekt, jämför:
  Anledningen är att ”högern” alltid säger sig ta de ”ekonomins” parti, men ändå gör man inte det.
  Anledningen är att ”extremhögern” alltid säger sig ta de ”starkas” parti, men ändå gör man inte det.
  Anledningen är att ”vänstern” alltid säger sig ta de ”svagas” parti, men ändå gör man inte det.
  Anledningen är att ”högern” alltid säger sig ta de parti för ”rationalitet”, men ändå gör man inte det.

  Det är en serie egentligen meningslösa konstaterande som inte visar på annat än hur olika lika förvirrade läger mer eller mindre ångestladdat förhåller sig till vad de inte förstår sig på.

  Jag förstår din känsla av att det är trist att ”vänstern” är tappad bakom en vagn, men det är ju på grund av exakt samma anledning som de andra grupperingarna är absolut minst lika tappade.

 8. konflyktlinjer · maj 6, 2020

  Ja, precis.

  • konflyktlinjer · maj 6, 2020

   Och just det: vi är inte situerade i Stockholm.

   • sdfiifsdmifdsm · maj 6, 2020

    Alright, då får jag väl nöja mig med att frenetiskt kommentera all content.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s